Lansare iPhone 6 și iWatch: Apple a lansat două telefoane și un ceas inteligent
Apple a lansat în această seară două noi iPhone-uri și un ceas inteligent. E vorba de iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci și unul Plus de 5,5 inci. Noul gadget în portofoliul Apple este Watch, un ceas inteligent. Este integrat cu serviciile cunoscute și cu sistemul Apple Pay de plăți electronice. Conexiunea se realizează prin NFC, cip regăsit și în iPhone 6 și Apple Watch.
Mai jos este un live text din timpul conferinței și un videoclip. Este vorba de înregistrarea emisiunii în care am comentat în timp real lansarea Apple. A fost lansat, desigur, și iOS 8, noul sistem de operare mobil de la Apple.
–-
Tim Cook a ajuns la partea în care laudă parteneriatele pentru muzică și trupa U2 a fost în centrul atenției și au avut parte de concertul final.
Tim Cook mai lasă un citat cu potențial de a fi memorabil: Acest gadget va redefini ceea ce oamenii se așteaptă de la un ceas.
Apple Watch va funcționa cu Apple Pay. Vei putea apropia ceasul de POS și plătești, ceea ce înseamnă că are un cip NFC integrat.
Apple Watch funcționează cu toate telefoanele de la iPhone 5 încoace. Iar prețul este de 350 de dolari și va fi disponibil din 2015, la începutul anului.
Force Touch de la Apple Watch reprezintă o apăsare mai puternică pe touchscreen care reprezintă un fel de click dreapta pentru a aduce un meniu contextual.
Așa îți monitorizează Apple Watch caloriile consumate.
Apple crede că oamenii sunt tare interesați de fitness. Tocmai de aceea a dedicat un segment însemnat pentru demo.
Acesta este senzorul de măsurare a pulsului.
Ceasul Apple pentru fitness și mișcare.
Mai jos sunt unele aplicații utile pentru Apple Watch. Vorbim de aplicația American Airlines și una de monitorizare a traficului prin oraș. Dacă ești nou într-un oraș, te-ai putea descurca fără indicații de la ceilalți oameni. Asta pe lângă aplicațiile de fitness.
Interfața de la Apple Watch este simplă, destul de bine făcută pentru a fi intuitivă și pe măsură ce vedem demo-ul, descoperim că Apple Watch aduce noutăți pe care utilizatorii trebuie să le învețe bine înainte. Sunt noi moduri de interacționare, sunt noi moduri de a accesa informații și aplicații, iar utilizatorii vor trebui să se adapteze. Și da, există notificări de la diverse aplicații. Dezvoltatorii vor avea acces la SDK.
Kevin Lynch, vicepreședinte Apple, a vorbit despre interfața Apple Watch și cum funcționează. El este un fost angajat Adobe și a lucrat la Flash pentru iOS. N-a fost să fie, dar Apple Watch pare să fie specialitatea sa. Mai jos sunt câteva poze cu Apple Watch și utilitatea sa.
Se vede în poza de mai jos cum pe Apple Watch poți controla interfața foarte multe. Un norișor cu aplicații.
Apple Watch va fi disponibil și în ediție Sport și în ediția de lux cu brățară din aur. Vor fi disponibile două versiuni, cu ecran mai mare și ecran mai mci. După cum vorbește Jon Ive despre ceas, vor fi multe varietăți în design. Pe scurt, Apple Watch este o prelungire utilă pentru iPhone și este bine făcut, robust și bine finisat.
Ceasul folosește metal pentru construcție și se poate să fie foarte rezistent.
Încărcarea se face wireless, printr-un încărcător de tip MagSafe ca pe Macbook.
Toate electronicele sunt pe această placă de bază mică. Are un procesor S1 de la Apple și are un senzor de măsurare a pulsului, iar GPS-ul folosit în navigare este cel din iPhone, telefon la care se poate conecta.
Apple Watch are o rotiță prin care poți naviga printre aplicațiile, ca și cum ai avea un click wheel, după cum a folosit pe iPod-uri. De asemenea, există o interfață nouă pentru Apple Watch. Rulează tot iOS, folosește Siri pentru a primi comenzi și poate răspunde. Desigur, ecranul este din cristal de safir, cel despre care am tot auzit în ultimele luni.
iWatch sau, cum a preferat compania, Apple Watch.
Desigur, există și Apple Maps pe Apple Watch.
Apple Watch, pentru că se distanțează de denumirea cu i arată destul de urât, destul de banal față de ceea ce a oferit Apple în trecut. De asemenea, are un ecran cu multitouch și o rotiță prin care poți redimensiona interfața.
Apple prezintă iWatch. Are brățară din silicon, are din aur de 18 karate și una argintie din metal. Se pare că numele va fi Apple Watch. Este vorba de un design pătrățos, similar Asus ZenWatch.
Tim Cook prezintă celebra replică a lui Steve Jobs. One More Thing.
Și Tim Cook lasă un citat poate memorabil: „Apple Pay va schimba pentru totdeauna modul în care cumpărăm lucruri”.
Principala țară în care plățile electronice ale Apple vor funcționa este SUA. Vorbim aici de foarte mulți parteneri cu unele dintre cele mai mari magazine și restaurante. Există McDonald’s și Subway și alții.
Securizarea se face prin Touch ID, plățile vor fi intermediate prin Passbook și Apple are parteneriate cu mai multe companii. Îti vei putea trece cardul în Passbook ca să plătești mai ușor, electronic. Eddy Cue, șeful serviciilor online de la Apple, soluția lor este mai ușoară, mai sigură și va duce la sporirea acestui domeniu.
Tim Cook, directorul Apple, a vorbit despre plățile mobile. Da, vorbim despre un cip NFC în iPhone 6, dar Cook nu laudă așa ceva, ci laudă soluția lor. Se va numi Apple Pay.
iOS 8 va fi disponibil pe toate dispozitivele începând cu iPhone 4S.
iPhone 5c devine gratuit la abonament pe doi ani, iar iPhone 5s va costa 100 de dolari în aceleași condiții. Totuși, iPhone 5c este la un spațiu de 8GB. Din 19 septembrie vin iPhone 6 și iPhone 6 Plus în magazinele din SUA. Precomenzile încep din 12 septembrie. De asemenea, până la finalul lui 2014 vor fi disponibile în 115 țări.
Avem și prețuri pentru iPhone 6, versiunea de 4,7 inci: începe de la 200 de dolari pentru versiunea de 16GB și ajunge la 400 de dolari la 128GB. iPhone 6 Plus de 16 GB începe de la 300 de dolari și ajunge la un maxim de 500 de dolari pentru 128GB.
Odată cu iPhone 6 va fi disponibil și iOS 8, cum era de așteptat. Avem un preview pe site aici. În plus, sistemul de operare este mai bine integrat cu Touch ID, nu mai este doar un înlocuitor de parolă pentru lockscreen.
De asemenea, burst selfies pentru cei pasionați de selfie-uri. Și exisța o funcționalitate de HDR mai bună.
iPhone 6 Plus are stabilizare optică, dar iPhone 6 de 4,7 inci nu va avea așa ceva. De asemenea, iPhone 6 filmează full HD la 30 și 60 de cadre pe secundă. De asemenea, filmează în slow-motion la 120 și 240 de cadre pe secundă. În plus, pe iPhone 6 Plus, stabilizarea optică va fi folosită în filmare – cinematic video stabilization.
Camera frontală este una clasică iSight: diafragmă de f/2.2 și poate capta cu 81% mai multă lumină.
De asemenea, poți face o panoramă de 43 megapixeli.
Apple a prezentat și noua cameră de pe iPhone 6. Are 8 megapixeli, pixeli de 1,5 pixeli, o diafragmă de f/2.2 și același bliț True Tone. Schiller se laudă cu un senzor nou cu ceea ce spune el sunt focus pixels. Asta înseamnă că autofocalizarea e mai bună. Există și detecție de fază, așa cum a folosit Samsung în Galaxy S5.
De asemenea, Apple are și un nou coprocesor, un M8. Acesta se va ocupa de monitorizarea activității fizice, iar iPhone 6 are și un barometru pentru măsurarea presiunii aerului. Coprocesorul se va dovedi foarte util și în mers cu bicicleta, dacă sunteți pasionați de așa ceva.
Apple prin Phil Schiller a prezentat și autonomia în comparație cu iPhone 5s.
Demo-urile pentru iPhone 6 continuă. Procesorul mai nou va aduce și o autonomie mai bună. Mai bună de o zi nu va fi, dar deja e un laitmotiv al Apple.
Dezvoltatorii cei mai mari au venit la evenimentul Apple și au fost prezentați de Phil Schiller. Super Evil Megacorp a avut parte de un demo. Are, după cum a spus directorul Apple, cel mai bun nume. Și încă un grafic cu stratificarea pentru putere de procesare din Apple A8.
Apple a prezentat și modul în care vei putea să accesezi aplicațiile. Există un gest de side swipe destul de bine gândit. De asemenea, iPhone 6 are un procesor Apple A8 pe 64 biți. Procesorul este cu 20% mai rapid și puterea grafică a crescut cu 50%. Schiller este cel care laudă performanța noului iPhone.
Dezvoltatorii vor avea acces la un SDK care permite scalarea aplicațiilor pentru noul ecran. Cele pentru iPhone 6 Plus vor trebuie refăcute, dacă dezvoltatorii vor vrea să folosească ecranul mai mare. CNN a avut aplicația în demo.
iPhone 6 și grosimea sa: desigur, este mai subțire decât cel de până acum. iPhone 6 Plus va prezenta aplicațiile ca o tabletă iPad.
Schiller a vorbit despre spatele din aluminiu al telefonului, sticla de pe față este una destul de simplă și întărită cu ioni, după cum spune directorul de marketing. Ar trebui să fie mai rezistentă la zgârieturi. Așa ar trebui să fie și Gorilla Glass, dar încă nu se ridică la nivelul așteptărilor. Rezoluția noilor modele este astfel: 1334 x 750 pixeli pentru iPhone 6 de 4,7 inci și 1920 x 1080 pixeli pentru iPhone 6 Plus.
iPhone 6 va fi în versiune de 4,7 inci și 5,5 inci, așa cum era de așteptat. Pe scenă a urcat Phil Schiller, directorul de marketing al Apple. Așa arată iPhone 6 acum. Cel mare se numește iPhone 6 Plus.
Tim Cook a trecut prin istoria iPhone și prezintă noul iPhone. Este vorba de modelul cu margini curbate, este similar iPhone 3G. Există și o versiune aurie – gold, cum a ajuns să fie numit – și Tim Cook îl laudă drept cel mai mare avans al Apple.
Tim Cook începe cu puțină istorie de la Apple. „Astăzi avem produse impresionante de prezentat și de împărtășit cu oi. Și credem că veți fi de acord cu noi că este o zi importantă pentru Apple”.
Tim Cook, directorul Apple, a ajuns pe scenă și ține monologul său obișnuit.
Dacă tot e cu social media, să fie din toate sursele. Avem, deci, și poze pe Instagram.
Și jurnaliștii din State sunt deja în sala Apple și așteaptă începerea evenimentului. Poate cel mai mare eveniment Apple.
17.20 – Să ne înviorăm un pic. Vă vom prezenta linkul și în timpul transmisiunii live. Vreți să jucați bingo cu lansarea iPhone? Aici e un link disponibil. Când nimeriți cinci lucruri pe care le așteptați de la iPhone 6, aveți linie. Click atunci când așteptările voastre punctuale au fost îndeplinite.